Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

EM betyg för United spelare

Kategori: Nyheter

                            Van der Sar var den United spelare som hade bäst EM

Nu när EM är slutspelat tänkte jag betygsätta de United spelare som medverkat i mästerskapet.
Endast fem spelare från United blev uttagna till EM. Mycket beroende på att England inte var med. Och flera spelare som är ordinarie i sina landslag fick heller inget EM på meritlistan då deras länder snubblade på målsnöret in till mästerskapet. Medan det fanns spelare som helt enkelt inte platsade i sitt lands trupp, och då tänker jag främst på Louis Saha och Mikael Silvestre som spelat för Frankrike ett flertal gånger tidigare men efter en säsong fylld av skador fanns ingen av dem med i Frankrikes trupp.
Några spelare fanns ändå med och trots att Tomasz Kuszczaks EM blev förstört pgs. skada (Kuszczak är ju i och för sig bara andra målvakt i Polen så han hade väl inte fått spela ändå) så fick Ronaldo, Nani, Van der Sar och Evra alla en del speltid och presterade olika bra för sina respektive länder.

Här kommer min bedömning av spelarna. Varje spelare betygssätts med ett tärningskast (1-6) där varje nummer kan översättas med följande:
1. Underkänd
2. Godkänd
3. Bra
4. Väldigt bra
5. Bland EMs 5 bästa på sin position
6. Bland EMs 5 bästa

Cristiano Ronaldo 2.5
Förväntningarna på Ronaldo inför mästerskapet var enorma efter hans fantastiska säsong i United. Ronaldo fick tyvärr inte det dunder mästerskapet som många hoppats på utan fick nöja sig med bara en riktigt bra match. I de andra matcherna var han bara godkänd men efter en fin insatts mot Tjeckien blir han ändå snäppet över godkänd.

Nani 2.5
Portugals yttermittfält har en otrolig bredd, och trots att Ronaldo, Simao och Quaresma på förhand verkade som spelare som Scolari skulle välja före Nani fick han ändå speltid i tre av Portugals fyra matcher (En från start). Han var nära att bli målskytt vid några tillfällen, framför allt mot Schweiz i sista gruppspelsmatchen då han hade några chanser. Men han fick nöja sig med en assist mot Tyskland. I hård konkurens gjorde han i alla fall ett klart godkänt mästerskap.  

Patrice Evra 2
EMs största flopp är nog Frankrike. De är i alla fall en het kandidat till det. Patrice Evra fick nöja sig med en bänkplats i Frankrikes öppningsmatch, men fick sedan två matcher från start i de andra två gruppspelsmatcherna. Frankrikes försvarsspel var inte bra någonstans men det var inte pga. Evra som Frankrike läckte bakåt. Han gjorde inte bort sig, men stod inte heller för några stordåd så Uniteds vänsterback blir bara godkänd.

Edwin Van der Sar 5
Gjorde ett ruggigt bra gruppspel där han visade att han trots sin ålder är bland världseliten bland målvakter. Han hade ingen höjdar match mot Ryssland, vilket mycket berodde på ett fantastiskt spel av Guus Hiddinks mannar. Men det var knappast Van der Sars fel att Holland inte räckte längre än till kvartsfinal och han var absolut bland EMs topp 5 målvakter.

Tomasz Kuszczak 
Spelade inte och betygssätts därför inte.

De här betygen ger ett snitt på 3, en siffra som hade blivit mycket lägre om inte Van der Sar gjort ett bra mästerskap.
Vilket bevisar att det var inget bra EM sett i United ögon.
Förhoppningsvis kvalar England in till VM 2010 och vi får då se ett betydligt bredare utbud United spelare, och gärna med högre betyg.

Kommentarer

  • Anonym säger:

    Hur gammal är du? Jävla bra blogg plz svara! Vilka värvningar tror du på inför nästa säsong?

    2008-07-01 | 20:13:02
  • Kristian säger:

    Jag är 16 år, och tack för kritiken!

    Tror på en anfallare och en ersättare till Ronaldo om han lämnar. På anfallsfronten ligger väl Berbatov bäst till, men United har ju fått upp ögonen för en talang i River Plate, Radamel Falcao Garcia, så vi får se vem/vilka det blir!

    2008-07-02 | 12:37:51
  • Anonym säger:

    En yngling dessutom! Men varför ingen högerback?

    2008-07-02 | 13:37:41
  • Anonym säger:

    jag lägger till din blogg bland favoriterna.

    2008-07-02 | 13:38:19
  • Kristian säger:

    Jo en högerback är ju också en position som också behöver förstärkas. Men eftersom Ferguson har sagt att det bara blir en, kanske två, spelare till så tror jag inte det kommer köpas in någon högerback. Men en högerback är önskad, och jag skulle nog föredra Sergio Ramos eller Micah Richards om det blir aktuellt.

    2008-07-02 | 13:59:17
  • orrenaldo säger:

    Ohh Richards hade ju varit extremt bra. Ser en Ung Ferdinand i honom, han kan ta över i mitten om 5 år när United inte längre förfoga över världen bästa mittbackspar.



    Det får ju inte vara någon alltför offensiv i o m Ronaldos ovilja att jobba hem, om han nu blir kvar.

    2008-07-02 | 17:56:31
  • Nicke säger:

    Om Ronaldo stannar så lär Berbatov bli den enda värvningen denna sommar, tyvärr. Någon högerback kan jag inte riktigt se meningen med att köpa då Neville är tillbaka och kommer att få en bra grundträning igen, och Wes Brown skötte sig ju bra under förra säsongen, i slutet av säsongen till och med lysande bra. Lägg därtill Danny Simpson som inte gjorde bort sig när han fick chansen ifjol...



    Personligen håller jag Ramos och Richards som två av världens mest överskattade försvarare. Ramos tycks helt sakna självkontroll och har väl dragit på sig över 50 gula och uppåt 10 röda kort i La Liga? Dessutom känns att varken lika skicklig offensivt som typ Alves, eller lika skicklig defensivt som typ Neville.



    Richards är skicklig på att försvara själv men är ju direkt oduglig på att synka sig själv med tre andra försvarare. Matcherna mot Chelsea och Arsenal ifjol är skräckexempel på hur dåligt det kan gå när en back får för sig att försvarsspel är något man kan sköta individuellt.



    Om man ska värva en ytterback ser jag helst Lahm då hans offensiv är kompetent och då han kan användas på båda kanterna. Men med Neville, Simpson, Brown, Silvestre och Evra, vem behöver en ytterback? En ny back-up mittback skulle dock behövas. Jävligt korkat av Sir Alex att sälja Shawcross...

    2008-07-04 | 20:49:53
  • Anonym säger:

    Ibland är du rolig Nicke. FAN att han sålde Shawcross jaha, vem i helvete är det förväxlar du honom kanske med Pique??? Shawcross är säkert ung men om du tror att Fergie såg honom som backup till ordinarie så... aa du fattar säkert va jag menar.

    Däremot behöver United en mittback, de e sant.



    Brown är ju egentligen mittback, kaske blir han ytterback nu i o m att Nevelle varit skadad så pass länge att han kan få problem att komma tillbaka överhuvudtaget, men nu saknar ju United helt plötsligt mittbacksreserver så ja, vi får se var hans spelar till hösten. Därför kan ju en ytterback behövas.



    Ge Richards en chans han är ju liksom 20 och en något större talang än Shawcross och Simpson. Vi såg ju mot United vad han kan göra :) Dessutom kan han också användas som mittback. Men fergie har ju sagt att en eller två värvningar är allt som kommer göras så det lär ju inte hända.



    Är det någon som är överskattad så är det Lahm. Sämre ytterback DEFENSIVT får man ju leta efter.

    2008-07-05 | 00:53:17
  • Nicke säger:

    När Shawcross varit i Stoke i en halv säsong blev han uttagen i "Höstens lag" och rankades som den bästa försvararen utanför Premier League och en given framtida landslagsman för England. Han fick dessutom debutera i det engelska u-21 landslaget - DÅ valde Sir Alex att säl...nej, snarare skänka bort honom till Stoke. En engelsk u21-landslagsback, hur smart drag var det? Jag blandar inte ihop honom med Piqué, han är jag bara glad att slippa se mer.



    Visst kan både Brown och Silvestre spela mittback, men det är ju inte speciellt bra att bara ha två back-uper varav den ena antagligen kommer att vara förstavalet på högerbacken.



    Lahms defensiv är inte den bästa, men United möter ju nästan aldrig lag som anfaller så vad är det han ska försvara? Dessutom var Evras defensiv sorglig när han kom till United, idag är den världsklass. Jag tror Lahm skulle kunna bli lika bra, och som sagt han har en stor fördel då han är lika bra på båda kanterna.

    2008-07-05 | 10:33:02
  • viktor säger:

    jag tycker united ska köpa benzema/berbatov men helst benzema och en högerback/mittback. helst högerback. skulle vart skönt om vi köpte dani alves elr bosingwa men dom e ju redan köpta....

    2008-07-06 | 17:32:42
  • petra säger:

    c.ronaldo stannar i manchester united va ibte oroliga bästa spelaren i värden och manchester united ee det bästa laget <3333333333333

    2008-07-25 | 23:47:33

Kommentera inlägget här: