Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Många offensiva val för SAF

Kategori: Nyheter

                                  Köpet av Berbatov har gett Sir Alex ett lyxproblem

Satt och tänkte lite på hur United ska formera laget nu när Berbatov har anlänt till klubben. En offensiv med Rooney Tevez, Berbatov och Ronaldo (när han är tillbaka från skadan) är förmodligen Premier Leagues absolut bästa offensiv. Kanske världens bästa.
Laget kan formeras med en 4-4-2, 4-3-3 eller en 4-5-1 uppställning utan att överraska alltför många. Att spela med olika uppställningar hemma och borta är också ett alternativ som skulle kunna fungera. Det användes ju bland annat i Champions League förra året där United spelade 4-5-1 på bortaplan i den nämnda turneringens svårare matcher, och den sagan slutade ju ganska bra.

Ett förslag som skulle kunna användas mot "sämre lag" hemma, eller i matcher där vi är i stort behov av mål, typ när vi är i underläge, så skulle den här uppställningen fungera tror jag:

                     Vds

Brown---Vidic---Ferdinand---Evra
    
             Scholes---Carrick

       Ronaldo---Rooney---Tevez

                   Berbatov

Att ställa upp så när vi spelar på Stamford Bridge eller Emirates känns ju lite för riskabelt så du skulle kanske följande uppställning fungera. Man skulle kunna se den som en 4-5-1 när vi försvarar och 4-3-3 när vi anfaller.

                  Vds

Brown---Vidic---Ferdinand---Evra

 Carrick---Scholes---Hargreaves

Ronaldo-------------------Tevez

                Berbatov

Det är ett lyxproblem som Sir Alex har när han ska välja vilka spelare han ska starta matcherna med. Mot Liverpool om en vecka så finns ju inte Ronaldo tillgänglig, men Rooney, Tevez och Berbatov kommer vara redo för spel (om de klarar sig från skador under vm-kval matcherna). Det blir intressant att se hur Sir Alex formerar laget om en vecka. Även Nani ska ju vara tillbaka till den matchen, och honom måste vi se som en spelare som tillhör de offensiva delarna i laget.  

Hur tycker ni att laget ska formeras när alla spelare är tillgängliga? Eller har du något förslag på hur United ska spela mot Liverpool?

Kommentarer

  • Anonym säger:

    Jag tror verkligen inte att Fergie rankar Tevez högre än Rooney, inte en chans. Ska han peta någon i offensiven så lär det ju bli Tevez, även om man betalat en enorm summa pengar för honom.



    sen har man ju faktiskt två stycken vänsteryttrar, och hur dåliga de än må vara så tror jag inte att man behåller två vänstermittar om man inte har för avsikt att använda dem.



    Jag tror man fortsätter med 4-4-2, och så får man peta en av spelarna helt enkelt.



    Annars tycker jag att din första startelva ser mycket intressant ut: Förutsatt att man byter plats på Rooney och Tevez. Man har ju spelat liknande i andra viktiga matcher, vds, Brown, Ferdinand Vidic Evra, Scholes Carrick, Rooney Anderson Giggs, Ronaldo, (hoppas du hängde med, 4-2-3-1), Och då sågs ju uppställningen snarare som en defensivare uppställning än offensivare. Nu kommer ag inte ihåg den exakta laguttagningen, men du förstår poängen.

    Skillnaden är ju att Giggs byts ut mot Ronaldo på mitten, Berbatov kommer in (inte så stor skillnad gentemot Ronaldo taktiskt sett i en sådan uppställning), och Anderson erätts av Tevez.

    Jag tycker att Tevez visade redan förra säsongen att han är en spelare som är villig att ta hemjobbet, och ofta tycker jag att han gjorde det bra. Nu har han ett till år under bältet i PL. Jag ser inte honom som ett särskilt offensvare alternativ än Anderson, så länge någon förklarat positionsspelet på denna position för honom, vilket jag förutsätter att man gjort.

    Att Ronaldo blir ytter istället för Giggs påverkar ju lagets defensiv rejält, men det är den enda egentligt negativa effekten jämfört med Uniteds "defensiva" uppställning förra året. Om nu Giggs är så bra defensivt. Sen kan man ju tillägga att det inte är säkert att Ronaldo får en lika offensiv roll iår iom Berbatovs roll som måskytt. Då lär han ju kunna ligga längre ner i positionerna.

    2008-09-06 | 21:00:45
  • africa säger:

    Vds



    Brown---Ferdinand---Vidic---Evra



    Fletcher---Scholes---Giggs



    Rooney---Tevez



    Berbatov



    Fletcher gör alltid sitt jobb i defensiven och är alltid bra mot storlagen. Giggs har jag med därför att jag tycker Nani och Anderson är lite för offensiva och Giggs med sin rytin klarar nog av positions spelet i defensiven bättre än både Nani och Anderson, men om Hargreaves eller Carrick är hela och kan spela så tar någon av dom Giggs plats. När man har tre centrala mittfältare som tar hand om defensiven så behöver inte Rooney, Tevez eller Berbatov slösa krafter i defensiven utan behöver bara bekymra sig över hur dom ska göra mål på Reina.



    PS. Skönt att Manucho äntligen är klar med sitt arbetstillstånd.



    2008-09-06 | 23:11:58
  • Erik säger:

    Jag tycker United kan titta lite på kalmar, det lag jag själv tycker spelar helt klart bäst i allsvenskan.



    Vsd



    brown--ferdinand--vidic--evra



    carrick-scholes-harvgreaves (stavfel säkert)



    ronaldo--berbatov-tevez



    Då måste ju ronaldo vara tillbaka och du kan ju självklart rooney spela. Bra med en stor stabil spelare som kan hålla i bollen och vända och spela ut på dom snabblöpta, roanldo och tevez, berbatov är et väldigt bra exempel på det då han är stor men väldigt teknisk och bra med fötterna. Men vilken start elva som helst skulle funka med dessa underbara anfallare

    2008-09-07 | 21:19:59
  • Anonym säger:

    jaha...

    2008-09-19 | 18:03:34

Kommentera inlägget här: