Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Äntligen toppen av ligan!

Kategori: Nyheter

                                 Berbatovs mål skickade upp United i serieledning

21 matcher krävdes för att United skulle gå upp i serieledning i Premier League. Och det med en match mindre spelad än Chelsea och lika många spelade som Liverpool. Liverpool spelar imorgon hemma mot Everton och skulle de inte plocka tre pinnar där så kommer United fortfarande vara i ligaledning med en match mindre spelad än övriga topplag.
I denna jämna tabell så har vi inte den bästa målskillnaden då målskyttet varit lite bristande den senaste tiden men endas 10 insläppta mål på 21 matcher är vi ensama om. Hela tio raka Premier League matcher har Van der Sar hållit tätt i (tror det är en tangering av Chelseas rekord?). Senaste insläppta målet kom på Emirates Stadium den 8 november 2008.

Trots att vi är i ligaledning så har vi redan klarat av de svåraste matcherna under säsongen. Båda matcherna mot Chelsea är avklarade. Bortamatcher mot Liverpool, Arsenal, Aston Villa och Everton är också undanröjda. Inga matcher vi fått full utdelning i men trots lite bristande resultat i viktiga matcher så har vi gått ikapp och om övriga lag.
Nu väntar ett ganska så tufft spelschema med Derby i ligacupen (tisdag), Tottenham i FA-cupen (lördag) och West Bromwich i ligan (tisdag).
I ligaspelet så ser de kommande matcherna helt klart överkomliga ut. Som sagt så är det West Bromwich som väntar borta nästa tisdag. Därefter är det dags för Everton hemma och West Ham borta innan de tre raka hemma matcherna mot Fulham, Blackburn och Portsmouth.

Matchen igår mot Bolton var liksom de senaste matcherna vi spelat ett nervpiller. Man tycker ju att man ska vänja sig vid sena mål men man kan ju inte låta bli att vara super nervös i slutet av matcherna trots att United avgjort sent många gånger nu. Tevez gjorde ingen större match igår men assisten var helt briljant. Sliter sig ur närkampen med två Bolton spelare med bollen i behåll och slår, hur lugn som helst, ett perfekt inlägg till Berbatov, som inte missar några sådana lägen. För övrigt så var det Berbatovs första bortamål i Premier League och hans första nickmål i United tröjan.

Ja, vad ska man mer säga. Hargreaves ska tydligen ha genomgått ytterligare än knäoperation, men väntas fortfarande att vara tillbaka någon gång under försäsongen i sommar. Samtidigt så skriver The Mirror att United nästa säsong kommer att spela med ett jubileumsställ från 1909. Ingenting om detta har kommit direkt från klubben så det är något som ska tas med en nypa salt än så länge.  

Kommentarer

  • Henrik säger:

    Uppdatering?

    2009-01-24 | 11:14:06
  • Anonym säger:

    det händer ingenting

    2009-01-24 | 13:32:55

Kommentera inlägget här: