Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Ljus framtid!

Kategori: Nyheter

Berba avgjorde vackert mot sina gamla lagkompisar. Nu väntar vinnaren av Derby och Forest.

Matchen mot Spurs i lördags var intressant på många sätt och vis. Trots emormt mycket skador så gjorde vi en helt fantastiskt bra första halvlek medan andra halvlek blev något sämre. Vilket inte var så konstigt då United inte hade några behov av att skapa något och Tottenham var helt enkelt för dåliga. Fabio da Silva imponerade lika mycket på mig som hans bror gjort så långt under säsongen. Nu har i och för sig Rafael spelat 15 matcher från start men man såg på Fabio att han hade kvaliteterna för United. Ingen Evra, men killen är född 1990 och att de båda bröderna är så otroligt bra i så ung ålder bådar gott för framtiden. Danny Welbeck överraskade mig också med kvaliteter som vi inte sett så mycket av tidigare. De matcher han spelat tidigare så har hans utgångsposition varit anfallare så det kändes lite som en chansning att spela med honom på högerkanten i lördags, särskilt med tanke på att både Fabio och Ronaldo spelade från start. Welbeck presterade dock mycket bra i första halvlek och hade bud på både mål och assist men hade inte riktigt det dät lilla extra, men trots det en mycket bra match från engelskmannen.
Även Richard Eckersley gjorde en fin debut. Fick inte lika mycket speltid som tidigare nämnda men visade att han var en spelare som ville framåt (kanske lite för mycket?) och jag har framtidsförhoppningar även på honom.

Zoran Tosic fick även han sina första minuter på Old Trafford. En något nervös debutant gjorde inga stordåd utan spelade ett enkelt spel och försvarade bra men visade vid några enstaka tillfällen att han är en smart spelare, och hans vänsterfot ser glädjande vass ut! Förhoppningsvis så får vi se mer av de unga debutanterna under det som återstår av säsongen. Några av dem lär spela i ligacup finalen den 1 mars. 
Måste nämna Berbatovs mål också. Någon som har vet vilken typ av fusksko Berbatov använder? Det är helt sjukt hur han bara limmar ner bollen på foten som ingenting och avslutet mot sina gamla lagkompisar var även det av högsta klass. Men sättet bulgaren behandlar en fotboll ibland gör mig mindre tårögd (okej inte tårögd, men man njuter varje gång!). 

Ungdomen i dagens United är imponerande så jag tänkte jag skulle göra ett lag där jag tar ut 11 spelare som skulle kunna starta för United om tio år. Tänkte ta fem år men det blir roligare med tio. Förmodligen kommer väl knappt någon av de här spelarna spela kvar i United 2019 men man kan ju alltid fantisera lite. 

Ben Amos (1990)

Rafael(1990) J.Evans(1988) Chester(1989) Fabio(1990)

Ronaldo(1985) Anderson(1988) Possebon(1989) Nani (1986)

Rooney(1985) Welbeck(1990)

Det här laget ger idag en ungefärlig snittålder på 20.3 år.

Vad tror ni, skulle det här laget placera sig på top 10 i Premier League i år?

Kommentarer

  • Tolfte spelaren säger:

    United forever!

    2009-02-03 | 18:49:29
    Bloggadress: http://stopptid.blogg.se/
  • Anonym säger:

    Rooney kommer vara för gammal då, Macheda skulle nog kunna ta hans plats

    2009-05-28 | 23:54:41

Kommentera inlägget här: