Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Överraskande bra position

Kategori: Nyheter

                Nemanja Vidic prickar rättvist in 1-0 i första halvleken mot Chelsea

Sorry den något dåliga uppdateringen sedan senaste inlägget. Annat kom i vägen men jag ska försöka vara mycket snabbare i fortsättningen. Kanske skriver kortare fast flera inlägg istället för ett längre. Men vi får se hur det blir med det.

Till att börja med så måste matchen mot Chelsea nämnas. Helt otrolig bra genomförd match och andra halvlek var något av det bästa jag sett United prestera sett till motstånd. Övertygande 3-0, 58-42% i bollinehav och 11-1 i skott på mål är ingen statistik som ljuger. United var överlägsna Chelsea i söndags.
Trots lite svagt målskytte i det sista samt att Chelsea varit helt briljanta på bortaplan så var det verkligen bud på flera mål i matchen. Ronaldos 1-0 skulle inte ha blivit bortdömt. Rooney slår en mycket kort hörna (typ en meter så att bollen stannar) säger till Giggs att han redan slagit hörnan och Giggs joggar ner lugnt mot hörnflaggan för att inte göra Chelsea spelarna uppmärksamma på att hörnan redan är slagen. Men det gick till och med för snabbt för linjedomaren som flaggade för att hörna skulle slås om. Rättvist och otroligt viktig att Vidic direkt efter kunde sätta 1-0 innan halvtidsvilan. Ronaldos andra mål var ytterst tveksamt om det verkligen var offside. Enligt mig så är han i linje med Chelsea backen, allstå inte offside, men situationen var å andra sidan väldigt svår att bedöma.

Det var även 2-3 misstänkta straffsituationer som gott kunde ha resulterat i straff om Webb hade velat det. Men trots felaktigt bortdömda mål och inte helt flyt i andra domslut så blev det en grymt viktig och övertygande seger.
Segern gjorde att tabellsituationen i dagsläget ser överraskande positiv ut.
Såhär set tabelltoppen ut just nu:

1 Liverpool    21 13  7  1  35-13   46
2 Chelsea      21 12  6  3  40-12   42
3 Man United   19 12  5  2  32-10   41
4 Aston Villa  21 12  5  4  35-23   41
5 Arsenal      21 11  5  5  34-23   38

Så trots att United fått något hårdare matchande under klubb-VM, och är enda topplaget som fortfarande är kvar i ligacupen så ligger vi endast fem poäng bakom Liverpool med två matcher mindre spelade. Och det är hemmamatcher mot Wigan (ikväll 14/1) och Fulham (17/2). Inga enkla matcher då både Wigan (sjunde plats) och Fulham (nionde plats) presterat något högre än förväntat så långt den här säsongen. Dock är det två matcher där allt annat än tre poäng måste ses som en förlust.

Men som alltid så ska det tas en match i taget. Wigan ikväll på Old Trafford blir spännande och vinner vi så ligger vi två poäng före Chelsea med en match mindre spelad. Vem hade trott det för någon månad sedan? Kan vi ta med oss spelet från Chelsea matchen så kommer inte Wigan bli några större problem.
Tips: 2-0 till United. Berbatov och Anderson målar! Ja, jag vet att allting talar emot att Anderson ska göra mål men får han chansen från start idag så tror jag chansen finns. Minns ni matchen mot Wigan förra året? Då var han helt briljant, och första målet måste ju komma någon gång. Och med tanke på hur många gånger jag har tippat att Anderson ska göra mål så tänker jag inte gå miste om att tippa rätt den gången han verkligen sätter den!

Tilläggas ska det att Ronaldo även vann FIFAs pris som världes bäste fotbollsspelare. Samtidigt som United meddelat att Ferdinand kommer att fortsätta vara skadad i tio dagar och Evra är (efter smällen mot Chelsea) borta i tre veckor. Dags för Fabio da Silva debut?

Kommentarer

  • Anonym säger:

    vi vinner ligan

    2009-01-14 | 20:05:39
    Bloggadress: http://stopptid.blogg.se/
  • Jocke säger:

    Riktigt härlig blogg må jag säga! Denna skall följas från och med nu!



    Hur tror du att det går i matchen ikväll?

    Jag tror på seger med 2-0.



    Ha det gött!



    United we stand!

    2009-01-14 | 20:49:53
  • Erik säger:

    Jag är ett troget United fan, men all ära åt Frank Lampard när Ronaldo stämplar honom och han inte lägger sig ner och skriker utan förlåter honom. Härlig seger idag trots att Anderson inte gjorde något mål "/ :D

    2009-01-14 | 23:19:19

Kommentera inlägget här: