Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Lämplighetstest: 2

Kategori: Nyheter

Läs översta stycket i "Lämplighetstest: 1" först.

Karim Benzema

Född: 19 december 1987
Matcher/mål i Lyon: 112/43
Matcher/mål i landslaget (Frankrike): 24/6 
Tidigare klubbar: -
Kontraktslängd: 2013
Uppskattat pris: £30-45 miljoner
Övrig fakta: Vann skytteligan i franska ligan 07/08 och blev även utsedd till ligans bästa spelare.
Kommentar:
Ferguson har studerat Benzema under de två senaste säsongerna och har inte gjort en hemlighet av att han vill värva fransmannen till United. Även klubbar som Barcelona och Milan har visat intresse för honom och det med alla rätta. Hans målsnitt är inte jätte imponerande med tanke på den status han har. Mål i lite mer än var tredje match är bra, men kan helt klart bli bättre. Detta är dock något som jag tror att han kommer förbättra i takt med att han får några fler år på benen.
Benzema är i första hand anfallare, men kan även (likt Rooney) spela på kanten. Men liksom Uniteds nummer 10 så trivs även Benzema bäst längst fram. Han är stor och stark och har ett bra skott och fin teknik. Näsa för mål finns där också, han vann ju faktiskt skytteligan i Ligue 1 säsongen 07/08.
Anledningen till att jag vill att Benzema ska byta ut Stade de Gerland mot Old Trafford är att han är en bred spelare som har karriären framför sig. Med bred spelare så menar jag att han är väldigt mångsidig. Han gör en del mål, bra framspelare och även förmågan att hålla i bollen. Den spelare som jag för tillfället håller högst på min transfer-lista den här sommaren trots att priset lär bli saftigt.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: