Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Lämplighetstest: 3

Kategori: Nyheter

Läs översta stycket i "Lämplighetstest: 1" först.

David Silva

Född: 8 januari 1986
Matcher/mål i Valencia: 89/13
Matcher/mål i landslaget (Spanien): 25/3 
Tidigare klubbar: Eibar (lån), Celta Vigo (lån)
Kontraktslängd: 2014
Uppskattat pris: £25miljoner+
Övrig fakta: Har gjort rikligt med mål (sett till antalet matcher) i både U19, U20 och U21 landslaget.
Kommentar:
David Silva har det som många signaliserar med en typisk yttermittfältare. Han är snabb, teknisk, bra inlägg, och kan även göra mål. Just målen är dock inget som det haglat av i Valencia tröjan men för en yttermittfältare så är 13 mål på 89 matcher inget dåligt facit, trots att det kunde ha varit bättre. Valencias något trevande senaste säsong är givetvis en bidragande orsak till att Silva inte finns med i målprotokollet alltför ofta. Hur som helst så har han både i landslaget och i klubblaget visat att han är en viktig spelare som troligtvis har sin topp framför sig.
Det som gör att jag ser David Silva som en potentiel ersättare till Ronaldo är främst för att han är en duktig fotbollsspelare men även att hans styrkor, likt Ronaldo, ligger i offensiven. Han är bara 1.70 lång och väger väldigt lätt men med sin snabbhet och teknik som han ofta utnyttjar väldigt bra så tror jag att han skulle passa in bra i Fergusons lag. Även Real Madrid sägs vara heta på gröten över att värva spanjoren, och det finns säkert fler intresserade klubbar så ju snabbare Ferguson bestämmer sig, ju bättre pris lär vi få.

Kommentarer

  • Henrik säger:

    Kan du inte skriva en sån här om Antonio Valencia? Roligt att du har börjat skriva igen och hoppas du fortsätter att skriva på en bra blogg.

    2009-06-22 | 18:36:51
  • Kristian säger:

    Tack för kritiken, kul att du följer bloggen.

    Jodå Valencia kommer snart.

    2009-06-22 | 23:50:47

Kommentera inlägget här: