Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Lämplighetstest: 4 (uppdaterad)

Kategori: Nyheter

Läs översta stycket i "Lämplighetstest: 1" först.

Antonio Valencia

Född: 4 augusti 1985
Matcher/mål i Wigan: 84/7 (47/6, exklusive utlåningen innan han skrev på permanent)
Matcher/mål i landslaget (Ecuador): 34/4 
Tidigare klubbar: El Nacional, Villareal, Recreativo de Huelva (lån)
Kontraktslängd: 2011
Uppskattat pris: £17 miljoner
Övrig fakta: Var utlånad två säsonger till Wigan innan han 2008 skrev på ett permanent avtal
Kommentar
Enligt flera engelska tidningar så har Wigan accepterat både Manchester United och Real Madrids bud på Anonio Valencia, som ska ligga på ca £17 miljoner. Kan ses som ett högt pris men enligt flera personer så är det till och med en låg summa för Valencia. En av anledningarna till priset är givetvis hans relativt unga ålder (24 år i augusti) men även faktumet att han är en mycket duktig kantspringare. Det fick bl.a. vi United supportrar erfara när han höll låda med John O'Shea på sin högerkant i matchen på Old Trafford i januari i år. Valencias styrkor är främst hans teknik. Han står kanske inte för samma show som Ronaldo många gånger gjorde men att ta sig förbi motståndare vet han hur man gör. Han har även väldigt bra inlägg och har förmågan att ofta komma till skott, även om det inte alltför ofta resulterar i mål.
Om det är sant att Wigan accepterat United och Reals bud på spelaren så är det nu upp till Ferguson att övertyga Valencia om att United skulle vara hans bästa arbetsgivare säsongen 09/10.

Kommentarer

  • Lukas säger:

    Kanske en sånt här "lämplighetstest" om Ribéry?

    Bayern verkar inte så överdrivet sugna på att sälja, men det kanske kan gå ändå, även om det skulle bli väldigt dyrt. Jag tror att han skulle vara den bästa ersättaren av alla till Ronaldo.

    2009-06-24 | 17:34:04
  • Kristian säger:

    Det ska nog dyka upp ett med Ribéry också.

    Håller med dig om att han förmodligen skulle vara den bästa ersättaren till Ronaldo kvalitétsmässigt. Men han är inte värd samma summa som vi sålde Ronaldo för, så om inte Bayern sänker sitt pris på honom så kommer en affär aldrig bli aktuell.

    2009-06-24 | 19:34:20
  • adam säger:

    håller med kristian om att ribery hade varit den bästa ersättaren, men valencia var fruktansvärt bra mot man united. han är snabb,teknisk. men om han kommer ta nr 7 det tvivlar jag på. hopas bara han får speltid nu i man u, för tänk på att ronaldo gjorde inte någon strålande första säsong i man u.

    vill inte se valencia hamna i kylan pga av kanske några dåliga matcher i början, ge han chancen och han kommer göra stordåd helt säker på det.



    p.s väldigt bra blogg keep it up!

    2009-07-01 | 12:32:40

Kommentera inlägget här: