Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Lämplighetstest: 5

Kategori: Nyheter

Läs översta stycket i "Lämplighetstest: 1" först.

Franck Ribéry

Född: 7 april 1983
Matcher/mål i Bayern München: 53/20
Matcher/mål i landslaget (Frankrike): 38/7 
Tidigare klubbar: Boulogne, Alés, Stade Brestois, Metz, Galatasaray, Marseille
Kontraktslängd: 2011
Uppskattat pris: £65-87 miljoner
Övrig info: Ärret i ansiktet kommer från en bilolycka han var med om när han var två år gammal. Därav smeknamnet "Scarface". 
Kommentar:
Franck Ribéry är enligt många världens bästa yttermittfältare efter Cristiano Ronaldo. Därför är han en av favoriterna i media och hos supportrarna till att ta över tröja nummer sju på Old Trafford. Ribery är en av de äldre yttrarna som ryktas vara på väg till United. Att United inte skulle vara intresserat finns inte. Om priset avskräcker är dock mer diskutabelt. Är man 26 år gammal så har man troligtvis merparten av sin proffskarriär framför och har en otroligt bra säsong med Bayern München bakom sig (dock inte för Bayerns del, med Ribery har varit mycket bra). Bayern München har satt ett pris på upp emot den summa som United snart säljer Ronaldo för, vilket jag inte tror att Sir Alex är villig att lägga på en enda spelare.
Det som Ribery har som gör han till en så bra spelare är framför allt hans mångsidighet. Han har sina styrkor i offensiven och gör en hel del mål, men han är bättre än t.ex. Ronaldo defensivt (det är väl nästan jag med så det säger kanske inte så mycket). Jag tycker också att han spelar väldigt rutinerat i många lägen, och trots att han inte är alltför gammal så ser det ut som att han varit med längre än han har på den här nivån. Tekniken måste såklart också nämnas. Ribery är en utmärkt dribbler och det är inte många som lyckas ta bollen från fransmannen när han sätter fart.
Han är för övrigt en helt briljant straffskytt. Ta bara en titt på den här straffen (klicka).
Kan det bli bättre?

Kommentarer

  • Henrik säger:

    En mycket bra spelare som däremot inte är värd de pengarna som nämns i media, men om Bayern sänker sitt pris och SAF får Ribery på andra tankar än RM så tar jag honom mer än gärna.. Bra straff förresten x)

    2009-06-25 | 16:49:35
  • Erik säger:

    en spelare jag skulle vilja se man. u köpa är Rasmus Elm, han har en oerhörd talang och efter succén i u-21 em borde större klubbar få upp ögonen på 22-åringen. Visst han kanske inte skulle ta en ordinarie plats, men han skulle kunna spela till sig en nu när ronaldo försvinner, en framtidsman som är bra redan nu, men om united kan värva tosic, så tycker jag att Rasmus Elm som är en minst lika bra spelare.

    2009-06-27 | 19:51:23
  • Anonym säger:

    Haha Arsenal kommer få han!!!! Det är vi som är Gunners! Han vill spela emd sinna landsmän i arsenal!! Welcome to the Emirates Ribery

    2009-06-28 | 22:51:34
  • Anonym säger:

    Dessutom har United som policy att inte betala stort för spelare över 26... Han är ju 26, så jag vet inte vilka regler som gäller då...

    2009-07-18 | 10:03:52

Kommentera inlägget här: